Daily Lucky Numbers:
9
12
17
24
26
48

More strange happenings

Started by Dave, November 24, 2021, 03:35:05 AM

Previous topic - Next topic

Dave

Everything is working fine until I decide to upload new games via the html5 uploader (using the standard uploader is fine)

I have found out, through process of elimination, that the uploader will not function while I have the 'Friends Of Quizland' scrolling block running. The block is part of Simple Portal 2.3.7. If I disable the block in the portal settings then it's fine and I can upload game files. The code is as follows;

<script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js"></script>
    <script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
    var ob = $('.scrollingtext');
    var speed = 100000;
   
    ob.bind('marquee', function() {
        var tw = ob.width();
        var ww = ob.parent().width();
        ob.css({right : -tw });
        ob.animate({ right: ww }, speed, 'linear', function() {
        ob.trigger('marquee');
        });
    }).trigger('marquee');
   
    ob.hover(function() {
        ob.stop();
    }, function() {
        var tw = ob.width();
        var ww = ob.parent().width();
        var cur = parseInt(ob.css('right'), 10);
        var speedDecrease = 1 - ((cur + tw) / (ww + tw));
        ob.animate({ right: ww }, speedDecrease * speed, 'linear', function() {
        ob.trigger('marquee');
        });
    });
});
    </script>
   
<style>
.scroll{
  width:100%;
  height:201px;
 text-align: center;
  overflow:hidden;
  position:relative;
}

.scrollingtext{
  white-space:nowrap;
  position:absolute;
 }
</style>
<div style="color:blue; text-align:center"><strong>If you would like to see your logo here contact <a href="https://www.quizland.co.uk/index.php?action=profile;u=1" target="_blank">Dave</a> by PM</strong></div>

<div class='ipsWidget_inner ipsPad' style='padding:5px;'>
<div class="scroll">
    <div class="scrollingtext">

<a href="https://www.shirleyjphotography.co.uk" target="_blank"><img src="https://www.quizland.co.uk/images/adpics/shirl.png" border="0" alt="Shirley J Photography"/></a>

<a href="https://ronaldsarcade.com/" target="_blank"><img src="https://www.quizland.co.uk/images/adpics/ronald.png" border="0" alt="Ronalds Arcade"/></a> 
&nbsp;
&nbsp;
&nbsp;         

<a href="https://www.Visit-u-Valet.co.uk" target="_blank"><img src="https://www.quizland.co.uk/images/adpics/valet.png" border="0" alt="Visit-U-Valet"/></a>

<a href="https://www.davejohnson.co.uk" target="_blank"><img src="https://www.quizland.co.uk/images/adpics/hobby.png" border="0" alt="Hobby Workshop"/></a>

<a href="https://web-develop.ca/" target="_blank"><img src="https://www.quizland.co.uk/images/adpics/webdev.png" border="0" alt="WebDev"/></a>

<a href="https://www.gardenguru.co.uk" target="_blank"><img src="https://www.quizland.co.uk/images/adpics/gg.png" border="0" alt="Garden Guru"/></a>


<a href="https://www.alwayshobbies.com" target="_blank"><img src="https://www.quizland.co.uk/images/adpics/hobbies.png" border="0" alt="Always Hobbies"/></a>

 </div></div></div>

<div style="text-align: center;"><a href="https://www.quizland.co.uk/index.php?topic=56" target="_blank"><img src="https://www.quizland.co.uk/images/disclaimer.gif" border="0" alt="External Link Disclaimer"/></a></div>

Chen Zhen


That upload script uses JavaScript and if there are any errors on the page in JavaScript from something else then it will fail.
It is up to every forum admin/owner to ensure their website is running error free.
A simple way to check for JavaScript errors is to use: right click -> inspect -> console ... if you do this then you will see the errors and can fix them.
The errors should be fixed starting from the top & then recheck the page/container. Usually one or more errors (shown at the top of the console list) will have a cascade effect causing errors that follow.

Aside from that tidbit of info, you can disable your blocks in the admin section.
Other than testing stuff, there's no point showing blocks in admin.

I disabled them in admin for you: Admin -> Simple Portal -> Configuration -> Block Settings -> Hide Blocks in Forum Areas -> Admin (checked & saved)
... that should fix your upload problem but you should still fix your JavaScript errors.

Dave

November 26, 2021, 01:30:33 AM #2 Last Edit: November 26, 2021, 02:35:23 AM by Dave
Thanks for the info UD.

It wasn't a case that I couldn't upload at all, I was disabling the block when uploading anyway I was just bringing it to your attention in case it was an arcade issue. I have now resolved the issue thanks to your input the Wordsearch block was giving a lot of errors, so I've now removed it.

I have checked the html uploader and it's working as normal