WebDev

Webdevelop => Site Discussion => Topic started by: Ronald on December 04, 2018, 02:07:34 pm

Title: Snowflakes Not working
Post by: Ronald on December 04, 2018, 02:07:34 pm
QuoteActually, must be different browsers or "something", I tried it and there isn't any snow on my tablet or using MS Edge or IE11

The above quote is from a member on my other forum, in fact I have two who say it doesn't work for them.

https://coffeetimeunlimited.com/index.php?topic=21819.new#new
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: Chen Zhen on December 04, 2018, 06:42:53 pm

They have an option in their profile to disable it.
Perhaps they have done that.
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: Chen Zhen on December 04, 2018, 07:47:55 pm

Also there is a permission setting for each membergroup that enables/disables the snowflakes.
The permission setting reads "Disable Snowflakes", meaning if it is checked then it is disabled for that membergroup.
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: Ronald on December 04, 2018, 08:58:04 pm
Quote from: Chen Zhen on December 04, 2018, 07:47:55 pmAlso there is a permission setting for each membergroup that enables/disables the snowflakes.
The permission setting reads "Disable Snowflakes", meaning if it is checked then it is disabled for that membergroup.


Permissions are set in place..

I explained in their profile under snowflakes they could disable or enable snowflakes..I don't know most of these people use ipads, and tablets, and have more problems than carter has liver pills.
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: Chen Zhen on December 05, 2018, 12:15:17 am
Quote from: Chen ZhenThe permission setting reads "Disable Snowflakes", meaning if it is checked then it is disabled for that membergroup.

Perhaps you overlooked the above sentence.
That permission setting works opposite to what you think.
Ticking the check box for it disables the mod for that membergroup.
The text & help icon explain its function/usage.

I checked your other forum and you had the "Disable" option checked for most membergroups.
That has now been unchecked for most groups (except your auto-poster & account disabled groups).
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: Ronald on December 06, 2018, 08:59:15 am
All permissions are good to go.. I take it some browsers will display snow flakes and some will not..
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: Ronald on December 06, 2018, 09:11:14 am
The person who could not see the snow had the snow disabled..
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: Chen Zhen on December 06, 2018, 09:18:28 am

Let me know which browser was showing a bad gateway error so that I can possibly trouble shoot.
Thanks.
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: Chen Zhen on December 06, 2018, 09:23:09 am

Although that error is caused by an invalid response.
This could be the result of you making changes to the forum when users are attempting access.
It may not be related to the Snowflakes modification.
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: bigguy on December 06, 2018, 08:48:26 pm
After installing this on my site it breaks the news fader. Just installed it now. Have not played with settings yet.
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: bigguy on December 06, 2018, 08:50:19 pm
News fader works now if I check:

   Append to <body> of the HTML page.
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: Chen Zhen on December 06, 2018, 08:54:42 pm

Ya I'm glad I put that option in it long ago.
javascript tags can go in the head or body of the page so it should be ok.

I'm still going to take a look at your report though.
Thanks.
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: bigguy on December 06, 2018, 08:57:47 pm
Workin good now. Cool mod. I like the other effects as well. :)
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: Chen Zhen on December 06, 2018, 09:05:32 pm
If you read this thread, it'll give you a heads up regarding how the permissions for enabling it work.
Checking the "disable" permission for each membergroup will literally disable the mod for those groups.
It has to be unchecked to enable the effects.

Also I forgot to add the permission for the user profile option to the snowflakes admin page which I will add to the next version.
That permission is only available in your SMF permissions list for v1.41.
It will give each user the option to disable it which is good because some people do not want to see visual effects or sounds.
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: bigguy on December 06, 2018, 09:59:53 pm
I'm sure I have it set right. Do you see it.
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: bigguy on December 06, 2018, 10:17:15 pm
I changed permissions. Everyone should see them now. I do get an error when trying to turn them off in my profile. This is the message I get in my profile:

Primary Key field missing in insert call

In the error log I get errors. See next post.
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: bigguy on December 06, 2018, 10:20:17 pm
Here is the one error, backtrace to come:

Change the method of db insert to insert or add the pk field to the columns array
Function: smf_snowflakes_user_profile

Backtrace:



Code Select
    Type of error: Critical
    Error message: Change the method of db insert to insert or add the pk field to the columns array
    Function: smf_snowflakes_user_profile
    File: /home/****/public_html/Sources/snowflakesSMF.php
    Line: 1255
    URL of page causing the error: https://www.whatsurbeef.net/index.php?action=profile;area=snowflakes;u=1



 
Code Select
   #0: smf_db_error_backtrace()
    Called from /home/*****/public_html/Sources/Subs-Db-mysql.php on line 782
    #1: smf_db_insert()
    Called from /home/*****/public_html/Sources/snowflakesSMF.php on line 1255
    #2: smf_snowflakes_user_profile()
    Called from /home/*****/public_html/Sources/Profile.php on line 758
    #3: ModifyProfile()
    Called from /home/*****/public_html/index.php on line 150


Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: Chen Zhen on December 07, 2018, 12:28:12 am

I did see that error myself earlier today.
Thanks for the report.

Version 1.42 was just released which includes a fix for what you reported.
Read its changelog because one of the admin option's behavior has been changed.

Please let me know of any other errors or problems.
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: bigguy on December 07, 2018, 08:45:03 am
Will do. ;)
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: SychO on December 24, 2018, 12:34:17 pm
snowstorm is not defined

Code Select
<!-- // --><![CDATA[
$(window).on("load", function(){
snowStorm.snowColor = "#ffffff";
snowStorm.flakesMaxActive = 64;
snowStorm.useTwinkleEffect = true;
snowStorm.snowCharacter = "&bull;";
snowStorm.zIndex = 999;

snowStorm.followMouse = true;
snowStorm.useMeltEffect = true;
snowStorm.snowStick = true;
snowStorm.excludeMobile = true;
snowStorm.flakesMaxActive = 64;
snowStorm.vMaxX = 4;
snowStorm.vMaxY = 5;
snowstorm.flakeWidth = 0;
snowstorm.flakeHeight = 0;
});
// ]]>

snowstorm.flakeWidth = 0;
snowstorm.flakeHeight = 0;

Needs to be snowStorm
Title: Re: Snowflakes Not working
Post by: Chen Zhen on December 24, 2018, 09:31:06 pm

Thanks a lot for the report.
I will wait a few days to see if anything else is reported prior to rolling out v1.51 with that fix.
EhPortal 1.24 © 2018, WebDev